browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De Argonne en de Franse Ardennen

Chatel-chehery, franse ardennen

Ligging van Châtel-Chéhéry in de Franse-Ardennen

In de Franse Ardennen ligt de Argonne; op de grens van het departement Champagne-Ardennes (de Franse Ardennen) en Meuse.

Het is een groot natuurgebied wat tot de mooiste van Europa gerekend mag worden. Uitgestrekt heuvellandschap wisselt zich af met dichte  loofbossen.  Herten, wilde zwijnen, vossen en dassen en allerlei roofvogels   komen hier nog veelvuldig voor. De unieke flora en fauna verleent de streek een magische aantrekkingskracht op natuurliefhebbers.

Franse Ardennen op zijn mooist

De Franse Ardennen zijn hier dun bevolkt, op de smalle landweggetjes die de dorpjes met elkaar verbinden kan men uren rijden zonder iemand tegen te komen. De tijd lijkt soms te hebben stilgestaan, massa toerisme is hier nog ver te zoeken.
Motorrijders,  fietsers, wandelaars, en rustzoekers, Chatel Chéhéry is een perfect vertrekpunt voor mooie tochten door de bossen  en  velden.
De streek kent een boeiende geschiedenis, vooral de Eerste Wereldoorlog heeft hier zijn sporen nagelaten. Er zijn vele monumenten te bezoeken.

Meer weten over de Franse Ardennen?

Kijk dan ook eens op de site van de Meuse-Ardennes